Unboxing: Qlima EOR1515 LCD elektrische kachel

  • Geplaatst op
  • Door Sfeervolverwarmen.nl
  • Geplaatst in review
  • 0
Unboxing: Qlima EOR1515 LCD elektrische kachel

Benieuwd hoe een product nu echt in de praktijk aanvoelt? Bij sfeervolverwarmen.nl ‘unboxen’ we af en toe een product uit ons assortiment. In een korte blog halen we een van onze producten uit de doos en kijken we hoe alles aanvoelt en werkt. Dit keer bespreken we de Qlima EOR 1515 LCD, een elektrische oliegevulde kachel. Bekijk hieronder de geschreven blog.

Samenvatting

Samengevat is de Qlima EOR 1515 LCD een wat luxere elektrische kachel met enkele geavanceerde opties. Zo is er een display met thermostaat en is er de mogelijkheid om de kachel automatisch uit of in te schakelen op een bepaald tijdstip of bij een bepaalde temperatuur.

De compacte vormgeving van de zwarte radiator met zilveren accenten geven hem een degelijke maar onopvallende uitstraling. Duidelijk minpunt zijn de bediening/handleiding die wat duidelijker zouden mogen zijn. Al met al een kachel met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Verpakking

De Qlima EOR 1515 LCD elektrische kachel wordt geleverd in een simpele, opvallend oranje doos. In de doos vind je de kachel tussen wat piepschuim samen met een handleiding, 4 losse beugels en 4 losse wieltjes. Je dient namelijk de wielen nog zelf te monteren onder de kachel.

De wielen zijn gemakkelijk in een paar minuten te monteren met meegeleverde vleugelmoeren. Er valt verder niet veel te zeggen over de verpakking, deze is gewoon degelijk. Wel is de meegeleverde handleiding vrij onduidelijk en vind je vooral veel waarschuwingen maar weinig over de instellingen van de elektrische kachel.

Eerste indruk

Mijn eerste indruk is dat de Qlima EOR 1515 LCD elektrische kachel een stuk kleiner is dan je zou verwachten vergeleken met een conventionele radiator. Hij meet 38x14x65 cm en is daarmee slechts iets hoger en dieper dan een gewone radiator maar wel een stuk minder breed.

De afwerking is daarnaast van hoog niveau, alle lamellen zijn keurig dekkend zwart gespoten en nergens zit een druiper of imperfectie. Ook de plastic delen en bediening rond het display voelen robuust aan, er zit geen speling op de knoppen en alles is netjes glad afgewerkt. Onderaan zit ook nog een handige houder om het snoer op te winden als je de elektrische kachel een tijdje niet gebruikt.

Ook als je de kachel aanzet blijft die indruk goed. Een elektrische oliegevulde kachel staat erom bekend langzaam op te warmen maar de Qlima EOR 1515 LCD is binnen een kwartier goed warm te noemen. Naast wat getik bij het opwarmen van de olie doet het apparaat zijn werk bijna geruisloos.

Functies

Hier schiet de handleiding van de Qlima EOR 1515 LCD enigszins tekort. Volgens de productspecificaties zou het apparaat 3 warmtestanden hebben maar in de praktijk zijn dit er maar 2 tenzij je hem op automatisch zet. Ook het instellen van het automatisch in of uitschakelen bij een bepaalde temperatuur of tijdstip vraagt enige handigheid omdat je door de verschillende opties moet met slechts 1 knop.

De handleiding is hierin niet erg helder met vooral veel waarschuwingen en weinig afbeeldingen. Uiteindelijk lukt het met een paar keer goed lezen wel om de elektrische kachel goed in te stellen. Daarmee vraagt dit wat extra aandacht maar kun je uiteindelijk wel genieten van alle functies van deze kachel. Voor zich spreekt dat na het instellen alles prima werkt en de kachel automatisch in/uitschakelt bij de gewenste temperatuur.

Ik vind persoonlijk dat de Qlima EOR 1515 LCD ruim bemeten is met functionaliteit voor een elektrische kachel in dit prijssegment en ook eigenlijk alle functies heeft die je nodig hebt. Een automatische thermostaat gecombineerd met een timer, dat weergegeven wordt op een helder LCD display. Uiteraard ontbreken ook oververhittings- en omvalbeveiliging niet.

In de praktijk

Dan natuurlijk de belangrijkste vraag, hoe goed verwarmt deze elektrische kachel? Deze kachel gebruikt op de laagste stand slechts 600 watt, wat erg weinig is voor een elektrische kachel. Helaas gaat dit automatisch en kun je de kachel dus niet forceren om op dit lage energieniveau te functioneren. Desondanks is dit een erg zuinige kachel qua stroomverbruik.

We hebben de kachel een paar dagen getest in een slecht geïsoleerde ruimte van ongeveer 40 m3 / 18 m2 waar het doorgaans niet warmer wordt dan 14 tot 15 graden. De Qlima EOR 1515 LCD kreeg de ruimte in een uurtje op circa 18 graden en bij wat langduriger gebruik (enkele uren) kwam de temperatuur uit rond de 20 graden. Qlima adviseert deze kachel zelf voor ruimtes tot 60 m3 of 24 m2.

Daarmee lijkt deze kachel in de praktijk heel aardig te doen wat hij beloofd op papier. Ook is het erg handig dat de kachel met wielen, een handvat en een gewicht van slechts 9 KG komt. Hiermee gebruik je dezelfde elektrische kachel ’s middags op de hobbykamer en ’s avonds op de slaapkamer.

Conclusie

Onze indrukken van de kachel zijn positief, net als andere producten van Qlima kenmerkt deze elektrische kachel zich met een degelijke bouwkwaliteit en een hoge afwerking. Voor slechts iets meer geld dan de allergoedkoopste convectorkachel of oliegevulde radiatorkachel koop je een mooie kachel met flink wat extra opties.

De Qlima EOR 1515 LCD warmt ruimtes tot 60 m3 behoorlijk snel op en is dankzij het LCD display en instelbare thermostaat gebruiksvriendelijk in werking. Tel daarbij op de compacte afmetingen en het lage stroomverbruik en je hebt een prima kachel als bijverwarming.

Wil je meer weten over deze elektrische kachel? Bekijk dan onze productpagina waar je ook de volledige specificaties en gebruikershandleiding van het product terugvind. Voor meer visuele indrukken kun je de Youtube video kijken die hoort bij deze blog.

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog? Neem dan gerust contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Webshop keurmerk
Bezoek Sfeervolverwarmen.nl op ShopMania
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »